dnia: 20-08-2011 godz 22:31 dobra matka napisał(a):

Temat: Jak w tym roku macie zamiar przyjąć dzieci na Halloween ??

Moim zdaniem nie powinniśmy ich wyganiać i zacząć mówić że to nie polskie święto. Dajmy się dzieciom zabawić. Ja sama mam 2 dzieci i wypuszczę je na 100 %.

dnia: 2011-08-21 08:05:31 aaaaa skomentował(a):

1. To ja je wygonie

dnia: 2011-08-21 09:40:40 skomentował(a):

2. istna głupota, mało to mamy swoich świąt, to trzeba jeszcze z ameryki je zapożyczać. ¦więto zmarłych powinno być ich świętem, pomodlić się za ich duszę, zapalić znicz, podumać, a nie jakieś dzieci przyjmować, które żebrzą o słodycze, istne wariactwo. Ja na pewno ich nie przyjmę.

dnia: 2011-08-21 10:39:44 dobry ojciec skomentował(a):

3. Fajna zabawa, dobra matko, nie ma co. Posyłanie dzieci na żebry. Żebractwo w Polsce jest karalne.

dnia: 2011-08-21 12:15:18 boganiema skomentował(a):

4. boga nie ma

dnia: 2011-08-21 12:29:45 aaa skomentował(a):

5. Co sobota przed kościołem zbiera się grupka dzieci,która atakuje młodych tak zwaną bramą,z powyrywanymi kwiatkami z doniczek.Po to by dostać po cukierku.Trochę to niesmaczne ,bo dzieci są przypadkowe ,nie z rodziny i nie znane parze młodej.Jak jeszcze to można przełknąć ,to niestety ataki ludzi z patologii są okropne, brudni pijani wystają pod kościołem ,po to by dostać buteleczkę alkoholu.Zaskoczeni młodzi i drużbanci ,ze strachu dają dla świętego spokoju.Ci co nie dadzą są wyzywani.Goście zbulwersowani.Czy ktoś nie może zrobić w końcu porządku.Może wprowadzić zakaz robienia bram na terenie kościoła.

dnia: 2011-08-21 16:15:51 solid_strikes_again skomentował(a):

6. Robienie bram to w naszym kraju stara tradycja, jeszcze od początku lotnictwa ;) porównywanie jej do durnego halołin jest trochę nie na miejscu. Nie pamiętam dokładnie, ale ilość bram jest związana z jakimś przesądem, także młodzi z pewnością nie narzekają.

dnia: 2011-08-21 16:56:18 Jaaaaa skomentował(a):

7. Może nie na temat, ale skoro już piszesz o wspaniałej tradycji robienia bram, to na wpół przytomny, brudny pijak z kwiatkiem ukradzionym z cmentarza to nie jest zbyt przyjemny widok dla młodych. Może kiedyś bramy były tradycją, teraz są tylko okazją dla meneli na darmową wódkę.

dnia: 2011-08-21 23:46:15 Kętrzyn skomentował(a):

8. Odnośnie Hallowen moim zdaniem o debilna zabawa,ale ja mam lat 35 więc...skoro dzieciaki się bawią to czemu nie? Co do sceptyków ( w znakomitej większości katoli) takiej zabawy przypominam WYGANIANIE I PRZEGANIANIE TO GRZECH I NIE PÓJDZIECIE DO NIEBA. Proponuję więcej dystansu i zrozumienia. Co do pijaków i bram to ja mam jeden komentarz- przepędzić ablo się nie zatrzymywać ewentualnie zamiast wódki dać cukierka to może się oduczą.

dnia: 2011-08-22 11:38:02 ONAMaZawszeRacje! skomentował(a):

9. Co do żebrów dzieci to lepiej niech nawet się nie pokazują przed moimi drzwiami

dnia: 2011-08-22 22:07:57 oqbnwoicfuwbg skomentował(a):

10. niby nie wpuścicie a tak na prawde wpuścicie

dnia: 2011-10-31 18:45:08 ona131721 skomentował(a):

11. I co? Nie wpuściłam!

Ty odpowiadasz: *

e-mail: (*)

nick: *

proszę wpisać to słowo:

(*) - pola obowiązkowe

Uwaga.
Posty zawierające adresy stron www lub e-mail nie są zapisywane.
Treści o charakterze reklamowymusuwane,
Adresy e-mail nie są ujawniane.

wróć bez zapisywania