dnia: 13-03-2011 godz 23:00 ankietareszel napisał(a):
Proszę o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej problemów psich odchodów na terenie naszego miasta. Ankieta jest anonimowa i będzie analizowana wyłącznie do celów edukacyjnych. Z góry dziękuje za wypełnienie i serdecznie pozdrawiam. (link w komentarzach)
dnia: 2011-03-13 23:01:43 ankietareszel skomentował(a):
1. www*ankietka*pl/ankieta/56084/problem-psich-odchodow-na-terenie-reszla.html <W miejsce * należy wpisać kropkidnia: 2011-03-14 10:26:03 solid_strikes_again skomentował(a):
2. Szkoda, że tylko do celów edukacyjnych. Psie odchody w mieście to dramat, a najgorsze jest przyzwolenie mieszkańców na tego typu rzeczy. Nikt nie zwraca uwagi właścicielom czworonogów i efekt jest jaki jest.dnia: 2011-03-14 11:12:44 oko skomentował(a):
3. Przecież mamy straż miejską,może by wlepili mandaciki właścicielom to nauczą sie sprzatać po nich.Tyle gówna to dawno nie widziałem.dnia: 2011-03-14 11:12:51 ja skomentował(a):
4. monitoring w mieście jest zbyteczny,więc proponuję by pies wraz z właścicielem srali tam gdzie chcą,wówczas może byłoby im nie w smak że tuż obok przechodzi mój sąsiad, lub znajomy, a on wtedy sra naocznie.dnia: 2011-03-14 17:02:46 solid_strikes_again skomentował(a):
5. Nie chodzi o działania służb miejskich czy kogokolwiek, ale o przyzwolenie społeczne. Widok psa na smyczy, który załątwia się na chodniku jest naturalny, a inni nie reagują. Trzeba to zmienić.dnia: 2011-03-14 17:04:11 mała skomentował(a):
6. Heh ....??? Idzie Pan ze ... z dzieckiem dzieko papierek po batoniku wyrzuca na chodnik..Jak zrwociłam uwage to Pan się obrazil.... Co do psich odchodow to jak maja byc zbierane jak sam Pan X. idzie ze swoim pieskiem i po nim nie sprzata??? WIec co sie dziwic szary czlowieczek Reszelski??? Chodziaz znam wyjatki ktore po swoich pupilach sprzataja i szacunek dla nich ;)dnia: 2011-03-14 20:28:32 anulka skomentował(a):
7. Co prawda to prawda ale żeby pracownik ... ostentacyjnie lekceważył przepisy.Chamstwo i słoma z butów.Najgorzej jak prostactwo czuje się bezkarne.Ten pan jak w poście powyżej kpi w żywe oczy.Nie pomoże tu Straż Miejska,takich ludzi po prostu trzeba nauczyć kultury i życia w społeczeństwie.Pies jest przyjacielem człowieka ale nie każdy na niego zasługuje.Szacunek dla wszystkich prawdziwych przyjaciół zwierząt;dnia: 2011-03-15 10:03:10 mariano skomentował(a):
8. Wszystko pięknie, mam dużego wilczura, ale gdzie ma wyrzucać jego odchody - do kieszeni?! zakopać?! Za wyrzucanie psich odchodów do kosza na śmieci bytowe grozi mandat!!!dnia: 2011-03-15 11:16:05 anna skomentował(a):
9. Spytaj się pani Wiesi, czy dostała kiedykolwiek mandat za sprzątanie po swoim pupilu.Posiadacze psów- uczcie się sprzątania od osób, które to robią. Tylko dlatego nie mam psa, bo mi się nie chce po nim sprzątać a kultura tego wymaga.dnia: 2011-03-15 12:06:07 skomentował(a):
10. Jak zniosą podatek za psa to z ręka na sercu posprzątam,bo za co ten podatek płacę.Wziąłem psa z ulicy dałem mu dom karmie go i dbam o niego i jeszcze mam za to płacić podatki.Niedługo trzeba będzie jeszcze płacić za rybki akwariowe.dnia: 2011-03-15 13:22:09 SpecNET skomentował(a):
11. Na prośbę Internauty o treści: "Witam. Zwracam się do państwa jako admina Forum Reszel. Na reszelskim forum w topiku pt. "Ankieta dotycząca problemów psich odchodów" z dn. 13.03.2011r. został w obrażony urzędnik państwowy. Myślę, że pomimo, iż "portal nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum", w przypadku zniewagi funkcjonariusza państwowego co jest ścigane z Kodeksu Karnego (Art. 226), wpisy te powinny zostać usunięte, dla zachowania dobrego smaku, zachowania profesjonalizmu forum i zaprzestania prowadzenia prywatnych utarczków na forum publicznym. Pozdrawiam Mariusz Kulawik", usunięto nazwiska.dnia: 2011-03-15 14:36:13 solid_strikes_again skomentował(a):
12. Tak, a jak trzeba płacić podatek to niech się pies załatwia na chodniku i innych tym straszy. Co za podejście beznadziejne.dnia: 2011-03-15 16:26:36 szcze_pan skomentował(a):
13. mówi się o psich odchodach, a może ktoś powie co się dzieje z psimi dochodami. Na co idą te podatki. Może za te pieniądze poborca podatku powiniem zrobić kampanię informacyjną ( rozdać promocyjnie właścicielom psów torebki na odchody- np. przy wpłacaniu podatku, postawić kilka koszy na owe torebki, wyznaczyć skwer gdzie pies na "legalu" może sobie pobiegać bez smyczy,etc, etc). A na koniec- czy w Reszlu można kupić totebki na psie kupy?dnia: 2011-03-15 19:45:21 ankietareszel skomentował(a):
14. Jeżeli w ankiecie weĽmie udział odpowiednia ilość osób, a wyniki będą wskazywały na potrzebę jakichś działań, to będziemy działać.dnia: 2011-03-15 19:51:37 Betty skomentował(a):
15. Taaaaaak? To moze nastepna ankieta na temat brudow jakie zostawiaja po sobie ludzie? Moze tu tez podzialamy? Psia kupa nie szkodzi tak srodowisku jak nieczystosci, ktore produkuja i rozrzucaja ludzie. To Wam nie przeszkadza?dnia: 2011-03-15 19:56:36 anka skomentował(a):
16. Nie przesadzajcie.Gówno można chyba w każdą torebkę zapakować.I normalnie wrzucić do kosza.Chyba to lepsze ,niż gdy wszędzie leży kupa dokoła nas.Tak jak wszystkie podatki,te za psy idą do wspólnej kasy,chociaz faktycznie ,za akcyzę na wykupiony alkohol,przeznacza się na działania przeciw,to za psy powinno iść na utrzymanie psów w schronisku.Właściciele nikt was nie zmusza do tego byście mieli samochód,sami oto się staracie, tak samo jak ze zwierzętami.Chcesz mieć psa to o niego dbaj.dnia: 2011-03-15 21:50:12 szcze_pan skomentował(a):
17. O psa dbam, regularnie wyprowadzam go , by zrobił kupkę. O samochód też dbam i też go często wyprowadzam. Tyle tylko, że nie płacę co roku absurdalnego podatku za to , że mam samochód (o sorry zapłaciłem raz, przy zakupie), a za psa - rok w rok.Wracając do samochodu:płacę akcyzę przy zakupie paliwa, ale to jest rodzaj podatku drogowego- mogę używać dróg , płacę ubezpieczenie, ale wiem , że jak będe miał kłopot to polisa mi ułatwi załatwienie sprawy...a za psa, co - płacę, bo mam. Mam też teściową, pralkę i rower - za to też mam płacić podatek? Mówiąc, krótko jako płatnik podatku mam jakieś prawa, a właściwie mój pies ma prawo spokojnie się wysikać.dnia: 2011-03-15 23:28:30 solid_strikes_again skomentował(a):
18. Ale nie na chodniku! Ja rok w rok płacę podatki za to m.in. żebym mógł iść po chodniku i nie patrzeć pod nogi czy pies nie załatwił tam swych potrzeb.dnia: 2011-03-16 09:29:07 anka skomentował(a):
19. Wszyscy płacimy jakieś podatki.Teściowa nie robi chyba na ulicę,z pralki nie wylewasz brudów na ulice,rower nie brudzi,więc dalej jesteś za tym by pies robil kupę na ulicę.To może niech ludzie jeszcze wypuszczą świnie,krowy.Nie przesadzajmy.Może jakbyś musiał wysprzatać pól Reszla z tych brudów zobaczyłbyś ile tego jest. Właściele powinni sprzątać po swoich pupilach.dnia: 2011-03-16 09:54:22 oko skomentował(a):
20. Piszecie o prawach,napiszcie o obowiązkach jakie człowiek ma w stosunku do bezmyślnego zwierzęcia.Może to da WAM ludzie do myślenia.dnia: 2011-03-16 16:54:05 szcze_pan skomentował(a):
21. Ja tylko zapytałem czemu płaci się podatek za posiadanie psa (przyznacie jest to trochę dziwne- a jak ktoś ma konia , to płaci?. Jak ktoś wie,czy to są pieniądze, które zostają w gminie,a może w starostwie, a może wędrują gdzieś dalej, to niech mnie oświeci.dnia: 2011-03-17 08:00:02 myszka7575 skomentował(a):
22. to ze twój pies sra na środku chodnika to nie jest wina psa tylko zastanów się jaki szacunek masz do ludzi którzy to sprzątają a co do podatku to skoro gospodarze maja ziemie i płaca podatki to powinni może iść do burmistrza żeby obrobił im te pole zastanów się kobietodnia: 2011-03-17 09:52:52 jarek skomentował(a):
23. A propos konia.(post 21)Widziałem w Reszlu przy rynku wóz z koniem,który miał z tyłu przywiązaną do dyszli płachtę do której koń robił kupy. Czystość i elegancja.Dla pieska to nie przejdzie ale coś w tym jest.dnia: 2011-03-17 10:17:15 myszka7575 skomentował(a):
24. ale woreczek foliowy można zabrać i jak piesek się załatwi zebrać , zawiązać i wyrzucić do kosza to nie jest aż taka trudna praca ale miło by się chodziło założę się ze jak sam wpadł w takie odchody to przeklinałdnia: 2011-03-17 13:52:53 anna skomentował(a):
25. Płacę duże podatki do gminy, to chyba zacznę się załatwiać na chodniku...i zaoszczędzę na wodzie do spłuczki.