dnia: 01-01-2011 godz 14:34 solid_strikes_again napisał(a):
Niezwykle smutno było w Sylwestra na placu przed Ratuszem. W ubiegłych latach była muzyka, ludzie tańczyli i jakoś się to kręciło. Tymczasem nowy burmistrz już na starcie łapie u młodzieży potężnego minusa. Zorganizowanie muzyki, tak jak w latach ubiegłych, nie byłoby problemem. Wszystkim mieszkańcom Reszla życzę Szczęścia w Nowym Roku.
dnia: 2011-01-01 15:54:13 bobo skomentował(a):
1. Kto w mieście odpowiada za kulturę? Czy jest jakaś instytucja?dnia: 2011-01-01 16:12:12 mała skomentował(a):
2. Przecież ludzie nie chcą,żeby imprezy odbywały się w mieście.Był pokaz fajerwerków,ludzie sobie życzenia złożyli i było dobrze,nie rozumiem o co chodzi.Wsród tego huku nigdy muzyki nie było słychać.Ci co chcieli potańczyli sobie na domówkach, bądĽ na imprezach w kilku miejscach w Reszlu.Tradycją jest spotkać się przy Ratuszu i złożyć sobie życzenia, a potem wraca się do swoich.Ja nie widzę problemu drodzy zadymiacze.SZCZʦLIWEGO NOWEGO ROKU.dnia: 2011-01-01 18:11:59 solid_strikes_again skomentował(a):
3. Mała, nikogo nie obraziłem swoim postem więc nazywanie kogoś 'zadymiaczem' jest raczej nie na miejscu. A post mój wynikał z rozmów, które prowadziłem ze znajomymi.dnia: 2011-01-01 19:20:58 4String skomentował(a):
4. Tak jak tradycją jest spotkanie się przy ratuszu, tak też tradycji tej towarzyszyła zawsze muzyka i odliczanie z głośników do północy. I nie nazywajmy imprezą tego, że przez godzinę pogra sobie muzyka no proszę Cię... poza tym na pewno nikt nie miałby pretensji o to, że gra muzyka i jest za głośno... To jakże ładne określenie, którego użyłaś, bardziej pasuje do Ciebie niż do autora tematu :) Szczęśliwego Nowego Roku i ja życzę :)dnia: 2011-01-02 17:37:57 obojetny skomentował(a):
5. no ludzie opamietajcie sie!!! czy burmistrza trzeba atakowac za wszystko nawet za takie bzdety??? no NIE! tak samo jak inni mail prawo odpoczac i swietowac. no wybaczcie ale przeginacie. nie bylo muzyki i nic sie nie stalo. kazdy mysli ze to hop siup i muzyka gra. no ja na miejscu osob ktore mialyby byc w to zaangazowane bym sie wkurzul. jest Sylwester i kazdy ma prawo wietowac. do takiej formy,,zabawy,, jak muzyka pod ratuszem potrzeba kilkoro ludzi-trzeba otworzyc ratusz przywiesc sprzet podlaczyc trzeba znalesc czlowieka ktory by puszczal ta muzyke pozniej ten sprzet trzeba zabezpieczyc i wogole. no wybaczcie ale czy tym osobom nawet z MOK nie nalezy sie tez zabawa i bez tego kwitniecia w urzedzie przy sprzecie,bez odrywania sie od stolow i biesiady???? Dobrze by bylo by te osoby ktore sie tak upominaja przed przyszlym sylwesterm w czynie spolecznym przyszli i piuszczali ta muzyke-wtedy moze zobaczylibyscie jak to milo....dnia: 2011-01-02 18:20:15 no-one skomentował(a):
6. Najpierw trzeba by było plac (parking) przed ratuszem odśnieżyć :].dnia: 2011-01-02 20:26:40 janko skomentował(a):
7. No to też niech MOK odśnieża,siedzi w święta i śpiewa kolędy, a w Sylwestra puszcza fajerwrki i muzykę i zaiks niech jeszcze opłaci za swoje pieniądze od puszczanej muzyki.Jest ich tam ze 3 osoby to przecież mogą,a święta i rodzina to nie dla nich.Ważne,żeby dogodzić kilku osobom.dnia: 2011-01-02 20:31:24 solid_strikes_again skomentował(a):
8. Co roku była muzyka, nikt jej nie puszczał tylko Radio Olsztyn przygrywało do tańca. Organizacja tego to chwila, nawet strażacy mogliby włączyć i wyłączyć głośniki. Po prostu ktoś o tym zapomniał, a ja zwróciłem na to uwagę.dnia: 2011-01-02 22:36:13 janko skomentował(a):
9. To dlaczego strażacy nie grali?a ja myślę,że dobrze jakby to Solid puszczał, wtedy byłoby okej.Zaproponuj Burmistrzowi na przyszły Sylwester siebie...dnia: 2011-01-02 22:59:51 szcze_pan skomentował(a):
10. Moim zdaniem to puszczanie muzyki nie ma sensu, i tak zagłuszają to fajerwerki, a przychodzi tam raptem pare osob. A jeżeli już, to takie puszczanie muzyki powinno robić biuro promocji i citaslow, to w końcu oni mają w ratuszu swoje biuro i okna skierowane w stronę parkingu.dnia: 2011-01-02 23:15:33 solid_strikes_again skomentował(a):
11. Janko, pewnie, że zaproponuję, chętnie pomogę, bo lubię jak się coś dzieje w moim mieście. A gdybym wiedział, że nic nie jest przygotowane na ten rok to wziąłbym na siebie ogromny ciężar podłączenia głośników i naciśnięcia PLAY :) Bo w moim poście nie chodzi o to, żeby kogoś zaatakować, ale o to, by władza wyciągała wnioski z tego, co lud rzecze.dnia: 2011-01-02 23:24:04 janko skomentował(a):
12. Tylko pamiętaj,że te głośniki na mrozie wysiadają,chyba,że załatwisz ogrzewanie. Przewody leżące i doprowadzające prąd do sprzętu są niebezpieczne,więc chyba jest tu też duże ryzyko.Ale co tam dasz radę.Przecież lud chce.dnia: 2011-01-02 23:57:13 4String skomentował(a):
13. Strasznie ucierpią głośniki jeśli pograją godzinę, no i zagrażające życiu przewody, które przecież będą w ratuszu jak zawsze, tak jak i reszta sprzętu...dnia: 2011-01-03 09:55:33 janinka skomentował(a):
14. Masakra i już.Muzyka stwarza świąteczny nastrój i jest wtedy o wiele przyjemniej.To tak mało, a jednocześnie tak dużo.Ale widać nowa władza i MOK mają teraz ważniejsze sprawy na głowie.Ja jednak myślę, że pewne służby są zobligowane do tego żeby w taki dzień być z ludĽmi.Na plac przychodzą przeważnie ci,których nie stać na bale, ci spoza elity i jest to dla nich atrakcja wieczoru,jedyna w swoim rodzaju.Ale widać nie są godni uwagi.W Reszlu elita sobie,a LUD, no cóż,kogo to obchodzi.Reszel staje się miastem elitarnym,przyjaznym tylko dla wybranych grup społecznych.Miało być dobro wspólne, a zaczęło się bardzo niesympatycznie.dnia: 2011-01-03 13:08:17 Zaintereswoany skomentował(a):
15. solid to przynies swoje glosniki i agregat pradotworczy wystaw ja na sniegu i garj w przyszlego Sylwka ile tylko chcesz... no i nie zapomnij lud chce a Ty zes sie tego podjal!!! i nie pros o pomoc MOK, Burmistrza Strazakow poniewaz oni w ten dzien maja rownoprawne prawo swietowac jak i inni:):):) zobaczymy czy sie wyzwiarzesz... nie wymagajcie nie wiadomo czego ... rozumiem gdyby byl organizowany Sylwester na placu to owszem odpowiednie osoby by sie w to zaangazowaly ale do groma nie bylo nic takiego wiec nie robcie zadymy i nie obrzucajcie Burmistrza i pracownikow MOK!!! janinka a kto komu broni sie bawic?o kim piszesz majac na mysli Elita??? no owszem nie kazdego stac na bal ale nie zrzucajmy winy teraz za czyjes nie powodzenie na innych ....dnia: 2011-01-03 13:57:49 solid_strikes_again skomentował(a):
16. Czytam i nie wierzę, nawet nie podejmę się dyskusji, bo nie ma sensu. eot.dnia: 2011-01-03 14:06:18 4String skomentował(a):
17. nowy rok - nowe perełki na forum raptem 3 dzień z 365 a już taki hit :) lubię to.