mmmm 03-03-2013 godz 20:21
wiadomo wszystkim, że na nic nie ma pieniążków i nie zapowiada się aby w najbliższej przyszłości coś się w naszym ukochanym miasteczku w tym temacie poprawiło. Ostatnio przeczytałem w lokalnej gazecie o inwestycjach jakie są planowane na ten rok i trochę mnie zastanawia, że ani słowa nie ma o drogach, które są fatalne . Może pójdĽmy śladem innej pobliskiej miejscowości tj. Mrągowa. Mimo, że miasto troszkę lepiej stoi finansowo od naszego Reszla postąpiono następująco : przydzielono pracowników interwencyjnych aby zerwali dziurawy asfalt i oczyszczono go do starego poniemieckiego bruku ( taka sama kostka jak u nas wokół ratusza) Okazało się, ze kostka brukowa jest w super stanie i jeĽdzi się po tym znacznie lepiej niż po dziurawym asfalcie. Może taka alternatywa zdała by u nas egzamin tam gdzie jest to możliwe.
1.
A może pójść śladem gminy Miłki i zarobić kupę forsy korzystając z fotoradaru? Idealnym miejscem jego umieszczenia byłby wjazd od strony Kętrzyna, gdzie czasem kierowcy zwalniają dopiero "przy Biedronce". "Milion złotych zarobił, od marca ubiegłego roku do grudnia, przenośny fotoradar w gminie Miłki, w powiecie giżyckim – to rekordowe dochody na Warmii i Mazurach. Po odliczeniu wszystkich kosztów do gminnej kasy wpłynęło 600 tysięcy złotych. W ubiegłym roku najwięcej wykroczeń drogowych popełnili mieszkańcy Warszawy – 1200, na drugim miejscu byli mieszkańcy Giżycka – 1000, w tym czasie mieszkańcy gminy Miłakowo zapłacili 280 mandatów. Jak mówi wójt gminy Miłki Stanisław Wąsiakowski, do tej pory piraci drogowi byli dla Miłek wielkim problemem, zwłaszcza w sezonie letnim, teraz to się zmienia i na drogach jest bezpieczniej." (Ľródło: http://ro.com.pl/milki-zbieraja-pieniadze-na-ulicy/)
Roman 2013-03-04 16:15:29
2.
U nas też kostka jest w super stanie, tylko z nawierzchnią pod kostką gorzej. Wystarczy przejechać przez most i wjechać na bruk przy małym kościele. Takich garbów już dawno nie było. A ulica Podzamcze... brak słów. I można tak jeszcze długo...
no-one 2013-03-04 16:24:19
3.
no właśnie .... katastrofa z tymi drogami... nie chodzi mi o krytykę władz bo najprościej siedzieć z boku i komentować ale rządzący miastem korzystają z tych dróg i zastanawia mnie czy im to nie przeszkadza ?
mmmm 2013-03-04 21:24:08
4.
Pewnie przeszkadza, ale w większości są to drogi powiatowe, a powiat ma nas chyba w wielkim poważaniu...
no-one 2013-03-05 17:20:55
5.
to, że powiat ma nas ....wiadomo gdzie to oczywista oczywistośc juz od dawien dawna , problem polega na tym, że taki stan rzeczy nie może trwać w nieskończoność.... przecież znaczna część mieszkańców dojeżdza do innych miast do pracy
mmmm 2013-03-05 21:25:53
Końcówka szczoteczki sonicznej ma bezpośredni wpływ na skuteczność i bezpieczeństwo codziennego czyszczenia zębów. Nawet najlepsza szczoteczka nie spełni swojego zadania, jeśli jej włókno jest zużyte, zanieczyszczone lub niedopasowane do potrzeb użytkownika. Dlatego warto wiedzieć, jak dobrać końcówkę, jak często ją wymieniać i w jaki sposób dbać o jej higienę, aby codzienne szczotkowanie było naprawdę efektywne.
wiecej...Reklama