wojtek 21-05-2010 godz 11:02
Czy ktoś może mi podać jakiś skuteczny sposób na urzędnika ADM, który od trzech lat na prośbę o załatanie dziury w dachu budynku ADM z uporem maniaka odpowiada że w przyszłym tygodniu. Gość ignoruje klienta odwracając się ostentacyjnie pokazując mu wzgardę. Nie chodzi mi o skargę tylko o sposób. Skarga z pewnością uderzyła by we mnie a tego bym nie chciał(mam rodzinę).Chciałbym go podejść jakimś sposobem. Dzięki z góry.
1.
Dobre,nic nie poradzisz,tam decyduje Pani kierownik ,a ta decyduje według uważania.To nie powinno tak funkcjonować.ADM nie powinien w takiej formie istnieć ,jeżeli już to może z Zukiem i jakaś grupa remontowa.Wtedy może coś by było,a nie siedzą Panie na nic nie mają ,nic nie można załatwić,bo ich to nie dotyczy.Gdyby Panu Burmistrzowi w Ratuszu się lalo to zaraz by naprawili jak zresztą było niedawno.
janko 2010-05-21 11:57:17
2.
pisze się pismo listem poleconym ze zwrotką o tym dachu. następnie się pisze w piśmie że zgodnie z kodeksem postepowania administracyjnego wszelkie sprawy załatwia się pisemnie więc prosisz o ustosunkowanie się do danej informacji.zawsze masz na papierze czemu nie chca ci zrobic dachu.ja grzecznie prosiłam chodziłam aż w koncu napisałam pismo.podziałało.
men 2010-05-21 13:17:12
3.
Niestety w biurokracji wszystko musi być na papierku i w teczce. Bez pism sie nie obejdzie. Jak dostaniesz odpowiedĽ odmowną, pisz z prośbą o wyjaśnienia itd... Pisma działają.
dzika locha 2010-05-23 00:40:42
4.
Czy moze ktos wie kto ma wieksza wladze niz kierownik ADM-u ?
-> Kto¦ <- 2010-05-23 09:12:15
5.
Chuck Norris
szcze_pan 2010-05-23 09:41:24
6.
papier i papier.dach ci sie zawali to pokażesz papier że interweniowałeś, a tak prosząc komu udowodnisz, że sam w tej sprawie chodziłeś.a papier to dowód i do niego muszą się ustosunkować tj. odpisać. a jak masz cos na papierze to idĽ wtedy gdzie masz pomysł i działaj jeśli to tam nie pomoże
men 2010-05-23 10:56:07
Końcówka szczoteczki sonicznej ma bezpośredni wpływ na skuteczność i bezpieczeństwo codziennego czyszczenia zębów. Nawet najlepsza szczoteczka nie spełni swojego zadania, jeśli jej włókno jest zużyte, zanieczyszczone lub niedopasowane do potrzeb użytkownika. Dlatego warto wiedzieć, jak dobrać końcówkę, jak często ją wymieniać i w jaki sposób dbać o jej higienę, aby codzienne szczotkowanie było naprawdę efektywne.
wiecej...Reklama