Ewaka 21-06-2026 godz 10:49
Na początek, jak to jest, że przy zamku parkowanie w weekendy jest darmowe a na rynku trzeba płacić 7 dni w tygodniu. Nic tu się nie klei i wprowadza wszystkich w błąd. Dwa, teraz aby wejść na chwilę do żabki albo apteki to trzeba iść pod pelcowizne po bileciek. Coraz więcej osób woli robić zakupy tam gdzie nie ma potrzeby iść po bilet aby wejść na 5 min do sklepu. Może czas pomyśleć o karcie mieszkańca która można wyeksponować za szybą samochody, bo to co jest aktualnie to spowoduje tylko upadek biznesu na rynku.
1.
Jak nie wiadomo o co chodzi o chodzi o ... ? : -)
UpadającaGmina 2026-06-21 11:25:13
2.
Jaki burmistrz, jaka jego świta, czyli radni, takie porządki w mieście. Robią bez pomyślenia. Najważniejsze aby rodzina i znajomi mieli pracę w urzędzie.
Łysy 2026-06-21 14:05:56
3.
Ja parkuje , nie płacę i w du.... To mam jak podejdą to poproszę o wniosek do sądu . Niech przyjedzie Lewandowski na sprawę i wtedy pogadamy o kasie
2026-06-21 23:01:13
4.
Podobno jest sprawa jak się dowiedziałem kilka dni temu na mieście że mówią ludzie ze ten system jest wbrew prawu i statusu gminy iż według tego co słyszałem to przed wprowadzeniem i przyjęciem przez RADNYCH powinno się zrobić jak teraz to robią konsultacje społeczne by ustalić ceny i abonament jak teraz w Lidzbarku a ich u nas nie było i podobno ktoś napisal wniosek czy to nawet wysłał do wojewody żeby rozpatrzyli to pod kątem rażących nieprawidłowości by tą uchwałę cofnęli i najpewniej usunęli ten system "dla nas frajerów" i pociągnęli za to do odpowiedzialności andrzejków
Warmiński Reszelanin 2026-06-22 11:10:05
5.
ja już pierwszy mandat dostałam od kolegów strażników miejskich z UKR.
eluwina 2026-06-22 11:34:24
6.
A ja pamietem, ze narzekaliscie, ze straz miejska nie ma nic do roboty :D Hahahaha
GarbatyKoziol 2026-06-22 12:19:32
7.
GarbatyKoziol - zabawny jesteś jak Twoja ksywka.
eluwina 2026-06-23 12:57:10
8.
@eluwina Ja tam jestem za karaniem ludzi, ktorzy nie potrafia dostosowac sie do prawa. Mam nadzieje, ze nastepnym razem dostaniesz wieksza kare, skoro nie szanujesz obowiazaujacych przepisow. Nie ma ludzi ponad prawem.
GarbatyKoziol 2026-06-23 13:27:58
9.
GarbatyKoziol - czytaj wątek ze zrozumieniem, Panie wszechwiedzący, strażniku prawa, Ty. Bo trollowanie ogarniasz pierwszorzędnie.
eluwina 2026-06-24 12:33:42
10.
szkoda ze mandaty wypisują mieszkońcom a przyjezdnym dają pouczenia albo proszą o wykupienie biletu.......
Leszek 2026-06-30 11:05:36
11.
Parkowanie na ulicy Rynek w soboty i niedziele jest bezpłatne, natomiast 7 dni w tygodniu płatne jest parkowanie na parkingu przy studni po lewej stronie parkometru, przyczyną całego zamieszania jest mało logiczna informacja zamieszczona w parkometrze, prawidłowo powinny być dwa parkometry- jeden dla ulicy Rynek , drugi dla parkingu przy studni
marek 2026-07-02 06:14:25

Reszel, jako miasto, jest dziełem ludzi znanych, ale przede wszystkim tych, dziś nam zupełnie nieznanych. Jedni i drudzy, zakładając miasto, włożyli swoją myśl i pracę. Przez całe pokolenia, prawie 700 lat, doskonalili oni infrastrukturę techniczną, społeczną i administracyjną miasta. O tym, kim są ludzie i kim jest człowiek w dziele tworzenia, mówi ...
wiecej...Reklama