Mojra 08-12-2010 godz 20:40
Mamy nowego burmistrza wybranego przez mieszkańców w demokratycznych wyborach, a tymczasem na stronie Reszla najważniejsze są informacje o Mikołaju krążącym po mieście. Było zaprzysiężenie burmistrza i przeszło bez echa. Takie ważne wydarzenie i nie ma choćby najmniejszej wzmianki w zakładce "wiadomości" ? Niski ukłon do administratora strony - najwyższa pora nadrobić zalegości.
1.
Co ma piernik do wiatraka? Jak wspomniano wyżej - administratora strony, a nie redaktora naczelnego gazety, nawet internetowej. PS. Materiał w sprawie zaprzysiężenia jest w trakcie przygotowania do publikacji na stronie urzędu gminy a za jego treść odpowiada autor.
SpecNET 2010-12-08 20:10:14
2.
Może podnieśli od razu burmistrzowi wynagrodzenie i dlatego jakoś tak cicho było, żeby ludzie nie psioczyli ;))).
no-one 2010-12-08 20:36:52
3.
Proszę Promocja wzięła się do roboty ,wszystko już jest,a nie można było zrobić to od razu.))).
sanczo 2010-12-08 20:51:58
4.
Widocznie ADMINISTRATOR to człowiek nie tego burmistrza, od lat ciągłe bicie piany i robienie reklamy dla małych i nieistotnych spraw a pomijanie spraw ważnych i trudnych dla całej społeczności Reszla przez administratora jest po prostu nieuczciwe w stosunku do mieszkańców, ale można sadzić, że właśnie w ten sposób budował doskonały wizerunek burmistrza i reszty urzędników zarządzających miastem. Panie administratorze prosimy o bezstronność w przedstawianiu faktów i spraw dot. naszego miasta.
reszelanka 2010-12-08 21:12:18
5.
Szanowna Reszelanko! Jak wspomniałem wcześniej jestem administratorem a nie redaktorem naczelnym. Powinnaś zwrócić uwagę, kto jest autorem publikowanych materiałów - najczęściej ludzie, którzy robią coś ważnego dla innych a Twoim zdaniem są to nieistotne sprawy. Nie wiesz jaką radość sprawia np. dzieciom, młodzieży i dorosłym publikowanie informacji o ich sukcesach. Moim zdaniem to ma ogromny sens i wychowawczy i mobilizujący innych do pozytywnego działania. Od pisania o polityce są np. gazeta w sąsiednim mieście czy TVN24. Niezależnie od tego jaki Burmistrz sprawuje władzę na tej stronie Reszla będą się ukazywały artykuły o małych i dużych działaniach zarówno "ważnych i mniej ważnych ludzi" w Twoim rozumieniu. Nawiązując do ostatnich sesji Rady Miasta nie czuję się upoważniony do redagowania jakichkolwiek informacji na ten temat. Uważam, że informacje te powinny wypłynąć z Urzędu. Dzisiaj otrzymałem je i zostały one przeze mnie opublikowane. Pretensje o ew. opóĽnienie kierujmy do Ľródła. Proszę mnie nie utożsamiać z jakąkolwiek władzą, gdyż moje działania w zakresie strony internetowej od kilkunastu lat są moją osobistą inicjatywą i są niezależne od układów politycznych.
SpecNET 2010-12-08 21:37:14
6.
Nie mieszkam w Reszlu ,ale znam ludzi,którzy zostali wybrani do rady miasta i na radnych .CZARNE CHMURY NAD RESZLEM.
ela57 2010-12-09 07:38:59
7.
Do ela 57.Jakie CZARNE CHMURY.W obecnej Radzie są wybitni działacze społeczni, mający bardzo wielkie zasługi dla miasta.Wystarczy wspomnieć tu o medalistach "zasłużonych dla Warmii i Mazur".W Radzie znalazła się bardzo wybitna osoba jaką jest niewątpliwie chyba największy w historii Reszla działacz i propagator sportu obecny trener piłkarski.Do Rady weszli ludzie młodzi, energiczni, pełni zapału i chęci stworzenia samorządu z prawdziwego zdarzenia.Pracujący dla miasta i jego mieszkańców a nie dla korzyści finansowych (mile byłaby widziana obniżka diet i wszelkich apanaży jako wyraz chęci powrotu do czasów kiedy rajcowie pełnili swe funkcje społecznie dla dobra społeczności i było to zaszczytem).Myślę, że obecna Rada stworzona z ludzi światłych i prawych ma nareszcie szansę stworzyć samorząd o ideach pracy dla ludzi a nie dla siebie i własnych korzyści.Samorząd, który szybko wyprowadzi Reszel na drogę świetności i rozkwitu.Życzę powodzenia i szybkich widocznych sukcesów.
marek 2010-12-09 09:33:46
8.
Marku, a ilu jest tych młodych radnych i jakie jest kryterium wieku? Połowa radnych to "stara gwardia". Czy oni raptem zmienią swoją mentalność? Grupa nowych członków rady pewnie ma niewiele do powiedzenia przeciwko ekipie większościowej i zarządzanej przez szefa zza kulis.
Obserwator 2010-12-09 11:36:31
9.
Przepraszam z Reszla zostalo wybranych 7 -u nowych i ja stary z okregow wiejskich na 6 jest 1 -en nowy Rada liczy 15 osob a nowych jest 8 -ro Czy to nie wiekrzosc? Przy okazji 16 bm o godz 16 -ej w sali konferencyjnej UMbedzie posiedzenie Rady kazdy ma prawo wstepu Zapraszam
jkoniuszek 2010-12-09 19:29:03
10.
Jak można nie utożsamiać kogoś, kto ma podpisaną umowę z Urzędem Miasta?
olo 2010-12-09 20:02:42

Odpowiednie przechowywanie produktów wpływa nie tylko na ich świeżość, ale również na organizację pracy. Pojemne szafy chłodnicze umożliwiają wygodne segregowanie składników według rodzaju lub terminu przydatności. Pracownicy szybciej odnajdują potrzebne produkty, co skraca czas przygotowywania potraw.
wiecej...Reklama